Mbrëmje e bukur fetare
në Xhaminë e Klleznës (Ulqin)

Mbrëmje e bukur fetare në Xhaminë e Klleznës (Ulqin)

Me ftesë të Bashkësisë Islame të Ulqinit dhe Xhamisë së Klleznës (Ulqin), Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, ka marrë pjesë mbrëmjen e së shtunës, më 15 shkurt 2014, në Mevludin Sherifë të organizuar këtë mbrëmje të begatë fetare, në Xhaminë e Klleznës (Ulqin). Pas faljes së namazit të jacisë, nën drejtimin e Myftiut të Shkodrës, ceremonia e kësaj mbrëmje fetare ka nisur me shfaqjen e një filmi të shkurtër mbi jetën dhe mesazhin e Profetit Muhammed (a.s), prodhim i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë. Më pas, imami i xhamisë, Senad ef. Maku, ka uruar mirëseardhjen e të pranishëmve të shumtë ...

Lexo më shumë »“Hz. Muhammedit (a.s), si dhurata
më e madhe që Zoti i ka bërë njerëzimit!”

“Hz. Muhammedit (a.s), si dhurata më e madhe që Zoti i ka bërë njerëzimit!”

Të xhumanë, më 24 janar 2014, Myftiu i Shkodrës ka mbajtur hytben e radhës nga minberi i xhamisë së Tophanës. Në qendër të kësaj hytbeje ka qenë nxitja për mbrojtjen e identitetit islam nëpërmjet thellimit në modelin e Hz. Muhammedit (a.s), si dhurata më e madhe që Zoti i ka bërë njerëzimit.
Myftiu ka folur edhe mbi rëndësinë që ka zgjimi i vetëdijes islame në ndërgjegjen e muslimanit shqiptar, për të mos pasur ndrojtje në rrugën e mbrojtjes së identitetit të tij islam, aq më shumë në këto kohë, kur – siç ka theksuar Myftiu: “Është shtuar dukshëm dukuria e islamofobisë dhe një tendencë ...

Lexo më shumë »

Zvicër, tribuna fetare
kushtuar Resulull-llahut (a.s)

Zvicër, tribuna fetare kushtuar Resulull-llahut (a.s)

Me ftesë të Bashkësisë Islame “El-Hidaje”, në St. Gallen të Zvicrës, gjatë periudhës 17-20 janar 2014, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, ka marrë pjesë në aktivitetet e ndryshme fetare, me rastin e përkujtimit të Lindjes së Begatë të Hz. Muhammedit (a.s).
Fillimisht, Myftiu është pritur nga Kryetari i B.I. “El-Hidaje”, z. Qemal Rushiti dhe imami H. Mehas Alija, me të cilët ka ndarë kënaqësinë e këtyre takimeve, në të cilët këmbëhen eksperienca dhe forcohen urat e bashkëpunimit në mesin e muslimanëve shqiptarë. Më këtë rast, Myftiu i ka dhuruar B.I. “El-Hidaje”, një kontigjent me botimet ...

Lexo më shumë »Emisioni “Hapur” në Tv1,
mbi jetën e Hz. Muhammedit (a.s)

Emisioni “Hapur” në Tv1, mbi jetën e Hz. Muhammedit (a.s)

Mbrëmjen e së enjtes, më 16 janar 2014, në emisionin “Hapur”, në Tv1 Channel, ka qenë i ftuar Myftiu i Zonës Shkodër, Imam Muhamed Sytari, në një bashkëbisedim mbi jetën dhe misionin e Hz. Muhammedit (a.s).
Në përgjigje të pyetjeve të gazetarit Simon Shkreli, Myftiu ka folur fillimisht rreth rëndësisë që ka përkujtimi i lindjes së begatë të Hz. Muhammedit (a.s), si njeriu profet, vula e vëllezërve të tij profetë, të cilët u dërguan ndër shekuj, me qëllim përmirësimin e rrugëtimit të njeriut në këtë jetë, si mëkëmbës i Zotit. Myftiu ka theksuar se me ardhjen e Hz. Muhammedit (a.s), njerëzimi u begatua me...

Lexo më shumë »

Asht mbush nata me erën Tande,
Ja Resulall-llah...

Sonte, nëpërmjet këtyre minutave që kam në dispozicion, dua t’ju marr leje dhe përshëndetjen e këtij tubimi shpirtëror, t’ia drejtoj Zotërisë tim, Resulull-llahut (a.s), Hz. Muhammedit (a.s). Dua, që këto fjalë të jenë një dëshmi e dashnisë dhe një deklaratë e besëlidhjes me Zotërinë e bijve të Ademit, Pejgamberin tonë, ma të mirin tonë.
Ja Resulall-llah, para pak netësh, gjithandej nëpër horizonte, mbizotëronte aroma e salavatit, që melekët e ngarkuar për mbledhjen e tij, si duket po lartësonin drejt qiellit… Ndoshta atë natë, Shkodra ishte mbuluar me pelerinë salavati ...

Lexo më shumë »

Mevludi 2014/1435