Salavatet mbuluan Shkodrën
në një natë me Dritë besimi

Mbrëmjen e së mërkurës, më 15 janar 2014, Myftinia Shkodër ka organizuar një aktivitet fetar e kulturor në teatrin “Migjeni”, në përkujtim të Lindjes së Begatë të Hz. Muhammedit (a.s) dhe mesazheve të mëshirës dhe mirësisë, me të cilat u dërgua si i fundit i profetëve të All-llahut.
 
Aktiviteti që kishte tejmbushur sallën e teatrit, nisi me shfaqjen e filmit më të ri të prodhuar nga Komuniteti Mysliman i Shqipërisë, në lidhje me dërgesën profetike dhe misionin global me të cilin u dërgua Hz. Muhammedi (a.s).
 
Më pas, për rreth dy orë, të pranishmit kanë ndjekur programin e pasur me ligjërata e përshëndetje, ilahi, recitime e salavate, në nderim dhe përkujtim të Hz. Muhammedit (a.s).
 
Në fjalën e tij para të pranishëmve, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, iu drejtua me disa fjalë të ngrohta, plot prekje malli e dashurie, Profetit Muhammed (a.s), duke e mbyllur fjalën e tij me një salavat, që u shoqërua nga krejt të pranishmit.
 
H. Bujar Spahiu, nënkryetar i Komunitetit Mysliman të Shqipërisë, përcolli para të pranishëmve selamet dhe përshëndetjet e Kryetarit të KMSh, H. Selim Muça. Në fjalën e tij, u përqendrua edhe te rëndësia e dërgesës profetike të Hz. Muhammedit (a.s) dhe vlera e madhe e traditave profetike, si një udhëzim i përhershëm për brezat muslimanë dhe njerëzimin.
 
Aktiviteti u pasuar me ilahitë e bukura dhe salavatet e kënduara me profesionalizëm nga “Grupi i ilahive” i Universitetit BEDËR, nën drejtimin e z. Davud Aktepe.
 
Një moment emocional ishte edhe recitimi i poezisë “Lindja e Muhammedit (a.s)”, shkruar në vitin 1932 nga z. Hysni Bushati, të cilit iu akordua edhe titulli: “Mirënjohja e Qytetit”. Në emër të familjes, shkrimtari Xhahid Bushati falënderoi Myftininë Shkodër dhe Këshillin e Bashkisë për këtë nderim për të atin dhe ringjalljen e kujtimit të mirë që ai la.
 
Të pranishëm në këtë aktivitet ishin edhe Kryetari i Bashkisë Shkodër, z. Lorenc Luka, Kryetari i Këshillit të Bashkisë, z. Bardhyl Lohja, Kryetari i Këshillit të Qarkut Shkodër, z. Maxhid Cungu, antarët e Kryesisë së KMSh, z. Genti Kruja dhe z. Uran Kalej, drejtues të medreseve, shoqatave të ndryshme partnere etj.

 

Salavatet mbuluan Shkodrën në një natë me Dritë besimi
Salavatet mbuluan Shkodrën në një natë me Dritë besimi
Salavatet mbuluan Shkodrën në një natë me Dritë besimi
Salavatet mbuluan Shkodrën në një natë me Dritë besimi
Salavatet mbuluan Shkodrën në një natë me Dritë besimi
Salavatet mbuluan Shkodrën në një natë me Dritë besimi
Salavatet mbuluan Shkodrën në një natë me Dritë besimi
Salavatet mbuluan Shkodrën në një natë me Dritë besimi
Salavatet mbuluan Shkodrën në një natë me Dritë besimi
Salavatet mbuluan Shkodrën në një natë me Dritë besimi