Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Myftinia Shkodër shpërndan ndihma për Azilin dhe Jetimoren e qytetit - 7 nëntor 2011

Ditën e hënë, më 7 nëntor 2011, në atmosferën e begatë të Kurban Bajramit, Myftinia Shkodër ka bërë shpërndarjen e qindra pakove me mish për të varfër e nevojtarë të shumtë në qytetin e Shkodrës dhe në zonën e Postribës. Një pjesë e veçantë e kësaj ndihme është ndarë edhe ...

 


Muslimanët e Shkodrës festojnë në harmoni Kurban Bajramin - 6 nëntor 2011

Që në orët e para të mëngjesit të ditës së dielë, më 6 nëntor 2011, besimtarë të shumtë muslimanë janë tubuar në sheshin bri xhamisë “Ebu Bekër”, për të kryer së bashku ritualet e Kurban Bajramit. Pas namazit të sabauht të drejtuar nga teologu Arben Halluni, në tribunë ...

 


Mexhlis dhikri dhe lutje në Ditën e Arefatit - 5 nëntor 2011

Pas namazit të iqindisë së ditës së shtunë, më 5 nëntor 2011, që përkon edhe me Ditën e madhnueshme të Arefatit, Myftinia Shkodër ka organizuar një mexhlis dhikri dhe duaje, në xhaminë e Parrucës. Pas faljes së namazit me xhemat, të pranishmit kanë dëgjuar një bisedë ...

 


Atmosfera e Kurban Bajramit në rrugët e Shkodrës - Nëntor 2011

Qëllimi i vendosjes së këtyre afisheve është sensibilizimi i muslimanëve shkodranë dhe i vizitorëve të ndryshëm që hyjnë në kryeqendrën e Veriut me atmosferën e kësaj feste të madhnueshme, që rrezaton mirësi dhe begati hyjnore dhe nxitjen e frymës së vëllazërimit ...

 


Myftiu flet mbi vlerat e Ditës së Arefatit nga xhamia e Parrucës - 4 nëntor 2011

“Realitetet e përditshme shqiptare dëshmojnë një thirrje të brendshme: “Lebbejke shejtanu lebbejk”, ndërkohë që në këto ditë, ne si besimtarë mësojmë t’i përgjigjemi vetëm All-llahut: “Lebbejkall-llahumme lebbejk”, ashtu si haxhilerët, për të dëshmuar forcën e besimit mbi cytjet ..."

 


Shkodra përcjell haxhilerët e saj drejt vendeve të shenjta - 27 tetor 2011

Në shoqërinë e tekbireve dhe telbijes, nga minaret e xhamisë Parrucë, të afërm dhe besimtarë muslimanë kanë uruar me zemër nisjen e haxhilerëve të rinj të këtij vendi drejt Qabes së madhnueshme. Të pranishëm në këtë ceremoni të nisjes së haxhilerëve ka qenë ...

 


“Vlera universale të Haxhit dhe të Kurban Bajramit”, në një tribunë plot emocione - 25 tetor 2011

Pasditën e së martës, më 25 tetor 2011, Kryesia e Komunitetit Mysliman të Shqipërisë dhe Myftinia Shkodër kanë organizuar një aktivitet fetar me temë: “Vlera universale të haxhit dhe të Kurban Bajramit”, në vazhdën e aktiviteteve që i paraprijnë nisjes së haxhilerëve dhe pritjes ...

 


 

KURBAN BAJRAMI 1432/2011