Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Pritja me rastin e Fitër Bajramit - 2011/1432

Ditën e martë, më 30 gusht 2011, me rastin e Fitër Bajramit, Myftinia Shkodër ka organizuar një pritje të hapur për besimtarët dhe personalitetet e ndryshme të qytetit. Me këtë rast, Myftiu i Shkodrës Imam Muhamed Sytari ka mbajtur një fjalë, në të cilën ka theksuar rëndësinë e fesë ...

 


Fitër Bajrami në sheshin e Postribës - 2011/1432

Për herë të parë gjatë këtyre 21 viteve të rihapjes së xhamisë në Shqipëri, edhe në zonën e Postribës është organizuar falja e namazit të Fitër Bajramit në shesh. Pikërisht, ditën e martë, më 30 gusht 2011, besimtarët e xhamive Boks, Dragoç, Fshati i Ri, Milan etj, janë mbledhur ...

 


Mijëra besimtarë muslimanë shkodranë falin Fitër Bajramin në shesh - 30 gusht 2011

Dita e parë e Fitër Bajramit, më 30 gusht 2011, ishte një ditë e gëzueshme për krejt Shkodrën. Me mijëra besimtarë muslimanë, u mblodhën që në orët e para të mëngjesit në sheshin bri xhamisë “Ebu Bekër”, për të falur sëbashku namazin e sabahut, si dhe namazin e Fitër Bajramit.

 


Nata e Kadrit dhe dita e Fitrit, ose: “Dëshmitarët fituan”!

Tashmë, Ramazani me mirësitë e tij të panumërta u largua, duke marrë me vete gjurmët e secilit prej nesh, në adhurimin e tij, në bamirësinë e tij, në dëshminë e Njësisë dhe forcimin e saj në zemër, në pendimin e sinqertë dhe shenjat e faljes në sjelljen e tij, në ndjesinë e dashurisë ...

 


Mesazhi i Myftiut Imam Muhamed Sytari, me rastin e Fitër Bajramit 1432/2011

Mbrëmë, teksa po faleshim sëbashku në rekatet e fundit të namazit të teravisë, shpirtërisht ndjeva një emocion të madh, që më mbuloi, duke më sjellë parasysh atmosferën e bagatë të një muaji plot adhurime, bamirësi, vepra të dobishme në shërbim të komunitetit, ...

 


Aktiviteti përkujtimor: “Një vit pa H. Faik Zaganjorin…” - 27 gusht 2011

Paraditën e së dielës, më 28 gusht 2011, Myftinia Shkodër ka organizuar një aktivitet përkujtimor në një vjetorin e ndarjes nga jeta të H. Faik Zaganjorit, njërit prej kuadrove më të spikatur të ringjalljes së aktivitetit të Thirrjes Islame në Shkodër, pas viteve ’90.

 


Adhurimet e Natës së Kadrit mbushin xhamitë e Shkodrës - 26 gusht 2011

Nata e Kadrit është e dëshmuar si një ngjarje e mrekullueshme, në të cilën filloi zbritja e ajeteve të para të Kur’anit. Për çdo vit, nata e 27- të e Ramazanit kthehet në një vendtubim të besimtarëve nga çdo cep i vendit. Xhamitë mbushen dhe adhurimet shtohen ...

 


 

RAMAZAN 1432/2011: