Aktivitet me vlera
në kujtim të Hz. Muhammedit (a.s)

Pasditën e së martës, më 12 prill 2016, Myftinia Shkodër, në bashkëpunim me Zyrën e Këshilltarit të Çështjeve të Fesë në Ambasadën e Turqisë, Medresenë "Haxhi Sheh Shamia" dhe Shoqatën "Istanbul", organizoi një konferencë fetare, në përkujtim të mesazhit hyjnor, me të cilin u dërgua Hz. Muhammedi (a.s).

Aktiviteti në fjalë, kishte si temë kryesore të tij unitetin dhe vëllazërinë islame në mesazhin e Hz. Muhammedit (a.s).

I ftuar special i këtij tubimi vlerash, ishte Dr. Omer Menekshe, autor i disa veprave fetare në gjuhën turke, njëkohësisht Drejtor i Zyrës së Komunikacionit në Dijanetin e Turqisë.

Njëkohësisht, aktiviteti u zbukurua me këndimin e mrekullueshëm të disa pjesëve kur'anore nga Hafiz Adem Kemaneci, imam i Xhamisë Presidenciale në Ankara.

Në referatin e tij para të pranishëmve të shumtë, Dr. Menekshe vuri theksin te nevoja e madhe që ka sot ymeti islam për unitet dhe vëllazëri. Ai tha se e sotmja e muslimanëve në botë është dhimbje e lot, që duhen ndryshuar nëpërmjet rrugëve të harmonisë, vëllazërisë dhe unitetit në mesazhet e Hz. MUHAMMEDIT (a.s).

Dr. Omer Menekshe theksoi se në Islam, kombet dhe racat nuk janë pengesë e unitetit, kur prin besimi dhe udhëheqja në jetë sipas porosive dhe botëkuptimit islam.

Më herët, përshëndetën edhe z. Jasin Shengyl, përfaqësues i Zyrës së Këshilltarit të Çështjeve Fetare, Imam Muhamed B. Sytari Myfti i Zonës Shkodër dhe z. Xhem Bash, Konsull i Turqisë.

Pjesë e aktivitetit ishte edhe një ilahi e bukur e kënduar nga medresisti Orhan Dani që dhuroi emocione të veçanta.

 


Aktivitet me vlera në kujtim të Hz. Muhammedit (a.s)
Aktivitet me vlera në kujtim të Hz. Muhammedit (a.s)
Aktivitet me vlera në kujtim të Hz. Muhammedit (a.s)
Aktivitet me vlera në kujtim të Hz. Muhammedit (a.s)
Aktivitet me vlera në kujtim të Hz. Muhammedit (a.s)
Aktivitet me vlera në kujtim të Hz. Muhammedit (a.s)
Aktivitet me vlera në kujtim të Hz. Muhammedit (a.s)
Aktivitet me vlera në kujtim të Hz. Muhammedit (a.s)
Aktivitet me vlera në kujtim të Hz. Muhammedit (a.s)