Aarburg, Myftiu referon
mbi modelin e muslimanit në jetë

Me ftesë të Qendrës Kulturore Shqiptare në Aarburg të Zvicrës (Xhamia e Bardhë) dhe imamit të saj, Mr. Nehat V. Ismaili, njëkohësisht edhe Kryetar i Unionit të Imamëve Shqiptarë të Zvicrës, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed B. Sytari, mori pjesë në aktivitetet e zhvilluara nga kjo qendër, në datat 12-13 dhjetor 2015.

Gjatë tribunës fetare me temë: "Muslimani, model i harmonisë dhe vlerave qytetëruese", ku referuan Imam Muhamed B. Sytari dhe Mr. Ragmi Destani, Kryetar i Këshillit të Bashkësisë Islame në Bujanoc, u trajtuan qasje të ndryshme mbi rolin e muslimanëve shqiptarë në perëndim, integrimin e tyre, prezantimin me dinjitet të vlerave islame, nxitjen e mëtejshme të harmonisë dhe bashkëjetesës ndërfetare, si dhe ruajtjen e identitetit islam dhe atij kombëtar, nëpërmjet aktiviteteve të larmishme në komunitet.

Ndërkohë, në aktivitetin e ditës së dytë, Myftiu i Shkodrës, mbajti një seminar mbi zhvillimin e jurisprudencës islame, shkollat tradicionale, divergjencat e mendimit islam në interpretime të ndryshme, si dhe qëndrimet e disa prej dijetarëve elitarë të botës islame rreth kësaj teme të gjerë.

Gjatë qëndrimit të tij në Zvicër, Imam Muhamed B. Sytari zhvilloi edhe disa takime të ngrohta e vëllazërore me drejtues të qendrave të ndryshme islame shqiptare në qytete të ndryshme të Zvicrës, që i vizitoi me rastin e kësaj vizite.

 


Aarburg, Myftiu referon mbi modelin e muslimanit në jetë
Aarburg, Myftiu referon mbi modelin e muslimanit në jetë
Aarburg, Myftiu referon mbi modelin e muslimanit në jetë
Aarburg, Myftiu referon mbi modelin e muslimanit në jetë
Aarburg, Myftiu referon mbi modelin e muslimanit në jetë
Aarburg, Myftiu referon mbi modelin e muslimanit në jetë
Aarburg, Myftiu referon mbi modelin e muslimanit në jetë