Vizitë në shtëpinë
e Hoxhës Hafiz Sulejman Kraja

Pasditën e së hënës, më 9 nëntor 2015, Këshilli i Myftinisë Shkodër dhe Myftiu, Imam Muhamed B. Sytari, zhvilluan një vizitë në shtëpinë e Hoxhës së nderuar, Hafiz Sulejman Kraja (1921-2006).

Kjo vizitë vjen në atmosferën e begatë të 25 vjetorit të rilejimit të fesë në vendin tonë, ndërkohë që Hoxha i nderuar ishte një ndër imamët dhe hoxhallarët e pakët, që i kishin shpëtuar periudhës së errët të persekutimit ateist në vendin tonë.

Në pritje të Myftiut dhe këshilltarëve të Myftinisë Shkodër, ishte bashkëshortja e Hoxhës së nderuar dhe familjarët e tij, që falënderuan këtë vlerësim për njeriun e tyre të dashur, Hafiz Sulejman Kraja.

Ata kujtuan momente të paharruara nga jeta e tij, sakrifica dhe përkushtimi i madh, sidomos gjatë periudhës së errët së femohimit, kur iu kërkua të mohonte Zotin dhe fenë, gjë të cilën nuk e pranoi asnjëherë, duke dëshmuar karakterin e tij të fortë dhe qëndresën e muslimanit dhe thirrësit islam.

Gjatë vizitës, Myftiu tha se kjo vizitë është shenjë nderimi dhe respekti që Myftinia Shkodër i detyrohet shërbimeve dhe përkushtimit të madh të Hoxhës, H. Sulejman Kraja, që për shumë vite ishte imam, vaiz dhe hatib i xhamisë së Kirasit, e para xhami qytetëse, pas viteve '90.

Ai tha se nga duart e Hafizit, që u diplomua nga H. Muhamed Bekteshi, dolën shumë djem e vajza, që më pas do të vazhdonin studimet teologjike në vende të ndryshme të botës islame.

Myftiu tha se Hafizi ishte njeri i heshtur në punën e tij dhe se sot, në këtë 25 vjetor të rilejimit të fesë në vendin tonë, Myftinia Shkodër e ka për nder ta kujtojë për mirë dhe t'i shprehë atij mirënjohje dhe respekt!

 


Vizitë në shtëpinë e Hoxhës Hafiz Sulejman Kraja
Vizitë në shtëpinë e Hoxhës Hafiz Sulejman Kraja
Vizitë në shtëpinë e Hoxhës Hafiz Sulejman Kraja
Vizitë në shtëpinë e Hoxhës Hafiz Sulejman Kraja
Vizitë në shtëpinë e Hoxhës Hafiz Sulejman Kraja
Vizitë në shtëpinë e Hoxhës Hafiz Sulejman Kraja
Vizitë në shtëpinë e Hoxhës Hafiz Sulejman Kraja
Vizitë në shtëpinë e Hoxhës Hafiz Sulejman Kraja