Programi i Kurban Bajramit
për xhamitë e Shkodrës

Pasditen e së hënës, më 21 shtator 2015, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari zhvilloi një takim konsultativ me imamët kryesorë të qytetit, me të cilët diskutoi Kurban Bajramin e sivjetshëm, faljen e tij, programin etj.

Gjatë këtij takimi u theksua se ky Bajram përkon edhe me përkujtimin e 25 vjetorit të rihapjes së xhamisë së parë pas 23 vitesh persekutimi ndaj muslimanëve dhe aktivitetit fetar, në Shkodër e mbarë Shqipërinë.

Për këtë, u ra dakord, që Kurban Bajrami i sivjetshëm të falet në të gjitha xhamitë e Shkodrës, edhe si dëshmi e mirënjohjes së muslimanëve shkodranë ndaj Zotit të gjithësisë, që mundësoi që në këto 25 vite të ndërtohen me dhjetra xhami në Shkodër, sipas kërkesës dhe domosdoshmërisë së xhemateve në rritje.

Në përfundim, u ra dakord që program i Kurban Bajramit të sivjetshëm të jetë sipas tabelës së mëposhtme, (ku përfshihen xhamitë kryesore të qytetit):

Xhamia “Ebu Bekër”:
Dersi I nga teologu Idmir Plaku
Dersi II nga teologu Arben Halluni
Hytbeja e Kurban Bajramit nga Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari

Xhamia Parrucë:
Dersi I nga teologu Durim Kasemi
Dersi II nga Myftiu i Shkodrës Imam Muhamed Sytari
Hytbeja e Kurban Bajramit nga teologu Naim Drijaj

Xhamia Kiras:
Dersi I nga teologu Naim Drijaj
Dersi II nga teologu Durim Kasemi
Hytbeja e Kurban Bajramit nga teologu Durim Kasemi

Xhamia e Medresesë:
Dersi I nga teologu Gëzim Dungaj
Dersi II nga teologu Adil Cukali
Hytbeja e Kurban Bajramit nga teologu Adil Cukali

Xhamia e Dy Vajzave:
Hatme Kur’ani dhe ders nga teologu Lavdrim Hamja
Hytbeja e Kurban Bajramit nga teologu Lavdrim Hamja

Xhamia e Dudasit:
Hatme Kur’ani dhe ders nga teologu Nadi Braqi
Hytbeja e Kurban Bajramit nga teologu Nadi Braqi

Xhamia e Perashit:
Hatme Kur’ani dhe ders nga teologu Adem Pizga
Hytbeja e Kurban Bajramit nga teologu Adem Pizga

Xhamia e Rusit:
Hatme Kur’ani dhe ders nga imami i xhamisë, H. Fejzi Zaganjori
Hytbeja e Kurban Bajramit nga imami i xhamisë, H. Fejzi Zaganjori

Xhamia e Dërgutit:
Hatme Kur’ani dhe ders nga teologu Ervil Kuçi
Hytbeja e Kurban Bajramit nga teologu Ervil Kuçi

Xhamia e Tophanës:
Hatme Kur’ani dhe ders nga imami i xhamisë, H. Hysejn Muça
Hytbeja e Kurban Bajramit nga imami i xhamisë, H. Hysejn Muça

Xhamia e Plumbit:
Hatme Kur’ani dhe ders nga imami i xhamisë, H. Mithat Myftija
Hytbeja e Kurban Bajramit nga imami i xhamisë, H. Mithat Myftija

Xhamia e Ajasmës:
Hatme Kur’ani dhe ders nga teologu Alban Kali
Hytbeja e Kurban Bajramit nga teologu Alban Kali

Kurban Bajrami është ditën e enjte, më 24 shtator 2015.

Namazi i sabahut falet në orën: 06.00.
Kurban Bajrami falet në orën: 07.10.

Hytbeja e Kurban Bajramit, menjëherë pas faljes së namazit të Kurban Bajramit.

Pritja e vizitave bëhet në xhaminë e Parrucës në oraret: 8.30-10.30.


Programi i Kurban Bajramit për xhamitë e Shkodrës
Programi i Kurban Bajramit për xhamitë e Shkodrës
Programi i Kurban Bajramit për xhamitë e Shkodrës