Një iftar ndryshe në xhaminë e Oblikës...

Ditën e martë, më 7 korrik 2015, Myftinia Shkodër organizoi një iftar me xhematin e të rinjve të xhamisë së fshatit Oblikë. Në një atmosferë shumë të këndshme, sofrat e shtruara në oborrin e xhamisë, i jepnin asaj një pamje krejt ndryshe, të mbushur me mirësitë e këtij muaj të begatë.

Në fjalën e tij përshëndetëse, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, vlerësoi angazhimin e të rinjve për ta gjallëruar xhaminë e tyre, duke falënderuar njëkohësisht edhe imamin e xhamisë, Ridvan Luzaku, për gjetjen e tij në krah të rinisë së kësaj xhamie.

Myftiu tha se Ramazani na krijon përherë mundësi për të dëshmuar bashkërisht frymën e vëllazërisë dhe harmonisë islame, edhe nëpërmjet këtyre sofrave bujare, ku nuk ka vlerë ushqimi as pija, sesa buzëqeshjet në fytyrat e njerëzve, bisedat e ngrohta dhe urimet e sinqerta.

Njëkohësisht, tha se ky iftar është mundësuar falë bashkëpunimit me shoqatën bamirëse "Muslims for Humanity", në New York të ShBA. Me këtë rast falënderoi edhe koordinatorin e këtij donacioni, teologun Arben Halluni.

Në përfundim të këtij iftari, të pranishmit falën edhe namazin e akshamit me xhemat, duke u bërë dëshmitar të një dite plot begati.

 


Një iftar ndryshe në xhaminë e Oblikës...
Një iftar ndryshe në xhaminë e Oblikës...
Një iftar ndryshe në xhaminë e Oblikës...
Një iftar ndryshe në xhaminë e Oblikës...
Një iftar ndryshe në xhaminë e Oblikës...
Një iftar ndryshe në xhaminë e Oblikës...