Një iftar i veçantë në xhaminë e Plumbit...

Ditën e dielë, më 5 korrik 2015, Myftinia Shkodër organizoi një iftar me frekuentuesit e rregullt të xhamisë së Plumbit, në një prej ambienteve të kësaj xhamie shekullore.

I pranishëm në këtë iftar ishte edhe Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, i cili në përshëndetjen e tij, uroi të pranishmit për mirësitë e Ramazanit dhe theksoi se ky iftar është simbolikë e begative të Ramazanit dhe vlerave të vëllazërisë dhe harmonisë islame në mesin e besimtarëve.

Ndërkohë, imami i kësaj xhamie dhe kujdestari i saj, H. Mithat Myftija, shprehu kënaqësinë e tij për realizimin e këtij iftari, si një risi e bukur në këtë muaj dhe si një motiv më shumë që e mban xhematin të lidhur si një familje e madhe besimi.

Të pranishëm në këtë iftar ishin edhe imamët, Lavdrim Hamja dhe Naim Drijaj, që u lutën për begatinë e këtij muaji dhe harmoninë në mesin e besimtarëve.

Pas namazit të akshamit me xhemat, të pranishmit këmbyen urimet dhe përshëndetjet e tyre të përzemërta, duke shprehur kënaqësinë e tyre për këtë tubim të veçantë në këtë natë Ramazani.

 


Një iftar i veçantë në xhaminë e Plumbit...
Një iftar i veçantë në xhaminë e Plumbit...
Një iftar i veçantë në xhaminë e Plumbit...
Një iftar i veçantë në xhaminë e Plumbit...
Një iftar i veçantë në xhaminë e Plumbit...
Një iftar i veçantë në xhaminë e Plumbit...
Një iftar i veçantë në xhaminë e Plumbit...
Një iftar i veçantë në xhaminë e Plumbit...