Falet e xhumaja e parë,
në xhaminë e re të lagjes Dudas

Të xhumanë, më 19 qershor 2015, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, mbajti hytben e parë të xhumasë, në xhaminë më të re në Shkodër, atë në lagjen Dudas.

Në hytben e tij, Myftiu falënderoi Zotin për mirësinë e kësaj dite, ku pas shumë dekadash, Dudasi ka sërish xhaminë e re, si vullnet i Zotit për t'u gjallëruar Thirrja Islame në këtë qytet të besimit dhe qytetarisë së vlerave.

"Dudasi, lagjja e vjetër e Hafiz Ibrahim Repishtit, Haxhi Idriz Boksit, Hafiz Sulejman Llujës e Hafiz Sulejman Krajës, tashmë ka xhaminë e saj të re, pas një periudhe të errët, ku kolera komuniste dhe çmenduria ateiste e prishi xhaminë e vjetër të kësaj lagjeje të vjetër muslimane. Tashmë, ezani i teuhidit do të lartësohet pesë herë në ditë nga kjo xhami e re, duke u bërë një garanci më shumë në rrugën e edukimit të brezit të ri me frymën e Islamit të baballarëve dhe gjyshërve muslimanë", - tha ndër të tjera Myftiu në fillim të hytbes së tij.

Më pas, ai ka trajtuar neglizhencën e muslimanëve ndaj Kur'anit dhe domosdoshmërinë e rikthimit tek Libri i All-llahut dhe udhëzimi i tij në jetë.

"Ka shumë njerëz që vijnë dhe ankohen për mungesë begatie në shtëpitë e tyre, për mungesë harmonie në familje, për zënka të vazhdueshme, për ngushtim zemre e të ngjashme. Kur i pyes se a e falin namazin, a bëjnë dhikër në shtëpitë e tyre, a lexojnë Kur’an, a e japin zekatin, a e ruajnë hakun e Zotit në pasurinë që u është dhënë, a falen fëmijët e tyre, a e kanë bërë haxhin, a kanë shkuar në umre etj, ata përgjigjen negativisht! Këtu qëndron problemi!", - tha Myftiu.

 


Falet e xhumaja e parë, në xhaminë e re në lagjen Dudas