U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit

Paraditën e së enjtes, më 5 nëntor 2015, Myftinia Shkodër në bashkëpunim me Medresenë "Haxhi Sheh Shamia" dhe Shoqatën "Istanbul", ka organizuar ceremoninë e inaugurimit të xhamisë së re në kalanë e Drishtit.

I pranishëm në këtë ceremoni ishte edhe z. Hidayet Bayraktar, ambasador i Turqisë në vendin tonë, prof. dr. Birol Çetin, koordinator i përgjithshëm i TIKA-s në vendin tonë etj.

Ceremonia, që ngjante si një festë e bukur, nisi me fjalën e rastit nga Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed B. Sytari, në të cilën falënderoi kontribuuesin nga Turqia, si dhe të gjithë ata që mundësuan që sot ta kemi këtë xhami të bukur, që kishte mbetur në mëshirë të fatit dhe neglizhencës së dekadave të shkuara.

Myftiu falënderoi donatorët turq, duke theksuar se në mes dy popujve, ka shumë emërues të përbashkët, që janë ura lidhëse shekullore, që sa vijnë e forcohen dhe konsolidohen. Njëkohësisht vlerësoi praninë e ambasadorit turk, si shenjë nderimi dhe vlerësimi për këtë ceremoni dhe krejt Shkodrën.

Ndër të tjera, Myftiu tha: "Sot, nga kjo minare nazike, ezani do të thërrasë pesë herë në ditë drejt forcimit të besimit dhe dëshmimit të Islamit në jetë, pa ndrojtje e frikë, pa hezitim e luhatje, për të jetuar e dëshmuar se nuk ka Zot tjetër, pos All-llahut, Krijuesit të vetëm të gjithësisë!"

Me këtë rast, Myftiu i dhuroi ambasadorit të Turqisë, z. Hidayet Bayraktar, simbolin e 25 vjetorit të rilejimit me ligj të fesë në vendin tonë.

Ndërkohë, në fjalën e tij, ambasadori turk, falënderoi organizimin e kësaj ceremonie, si deh donatorin nga Konya, i cili u bë shkak për këtë mirësi të madhe.

Ambasadori Bayraktar theksoi se miqësia gjashtëshekullore e dy popujve tanë, është garanci për një bashkëpunim edhe më të madh në të ardhmen.

Ceremonia u përshëndet edhe nga z. Ridvan Seferaj, Kryetar i Shoqatës "Istanbul", i cili vuri theksin te rëndësia e qëndrimeve në krah të besimit dhe përpjekjes për të jetuar e punuar me vlerat e tij. Ai falënderoi bashkëpunimin me Myftininë e Shkodrës, si dhe kontributin e vyer të donatorit bamirës, që dha nga pasuria e tij për restaurimin e kësaj xhamie.

Pas prerjes së shiritit, pjesëmarrësit ndoqën programin e bukur artistik nga nxënësit e medresesë dhe falën bashkërisht namazin e mesditës.

 


U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit
U inaugurua xhamia e re në kalanë e Drishtit