U inaugurua
xhamia e re në fshatin Mes-Myselim

Paraditën e së mërkurës, më 4 nëntor 2015, Myftinia Shkodër ka organizuar ceremoninë e inaugurimit të xhamisë së re në fshatin Mes-Myselim, në Postribë.

Në fjalën hapëse, teologu Arben Halluni, tha se kjo ceremoni vjen si pjesë e larmishme e programit të 25 vjetorit të rihapjes së xhamisë së Plumbit, si dhe si një shenjë besimi dhe përkushtimi për besimtarët e kësaj zone dhe të mbarë Shkodrës.

I pranishëm në këtë ceremoni ishte edhe Myftiu i Zonës Shkodër, Imam Muhamed B. Sytari, i cili mbajti edhe fjalën e rastit, ku shprehu emocionet dhe gëzimin e tij për këtë vepër, që gëzon krejt komunitetin dhe mbarë Postribën muslimane.

Ceremonia u përshëndet edhe nga H. Edmir Smajlaj, Myftiu i Malësisë së Madhe. Në fjalën e tij, Myftiu Smajlaj tha se në ditën e gjykimit, kjo tokë do të dëshmojë për besimin deh përkushtimin e besimtarëve të kësaj zone. Njëkohësisht, uroi të pranishmit me rastin e kësaj dite të begatë.

Një recitim i bukur nga medresisti Enis Rexha, e zbukuroi edhe më shumë këtë ceremoni, që kulmoi me prerjen e shiritit dhe faljen e namazit të mesditës me xhemat.

Në fund të namazit, Myftiu i Shkodrës bëri një lutje për të gjithë kontribuesit e kësaj xhamie, si dhe për të gjithë ata besimtarë që janë ndarë nga kjo jetë, para kësaj dite historike për fshatin Mes-Myselim dhe zonën e Postribës.

 


U inaugurua xhamia e re në fshatin Mes-Myselim
U inaugurua xhamia e re në fshatin Mes-Myselim
U inaugurua xhamia e re në fshatin Mes-Myselim
U inaugurua xhamia e re në fshatin Mes-Myselim
U inaugurua xhamia e re në fshatin Mes-Myselim
U inaugurua xhamia e re në fshatin Mes-Myselim
U inaugurua xhamia e re në fshatin Mes-Myselim
U inaugurua xhamia e re në fshatin Mes-Myselim
U inaugurua xhamia e re në fshatin Mes-Myselim
U inaugurua xhamia e re në fshatin Mes-Myselim
U inaugurua xhamia e re në fshatin Mes-Myselim
U inaugurua xhamia e re në fshatin Mes-Myselim
U inaugurua xhamia e re në fshatin Mes-Myselim