Bashkëbisedim me Myftiun H. Edmir Smajlaj...

Pasditën e së martës, më 3 nëntor 2015, Myftinia Shkodër organizoi një tubim me temë: "Bashkëbisedim me Myftiun e Malësisë së Madhe, H. Edmir Smajlaj".

Pas përshëndetjeve të rastit, nga teologu Arben Halluni, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed B. Sytari, Myftiu i Pukës, z. Gëzim Kopani dhe Drejtori i Medresesë, z. Kujtim Dervishi, fjalën e mori Myfiu i ftuar në këtë bashkëbisedim vlerash.

Gjatë fjalës së tij, Myftiu i nderuar u ndal te vlera që ka përkujtimi i ngjarjes historike të rilejimit me ligj të fesë në vendin tonë, rihapja e xhamisë së Plumbit dhe aktivitetet që pasuan.

Myftiu i nderuar bëri një prezantim të aktivitetit të Myftinisë së Malësisë së Madhe, që në fillimet e saj ishte pjesë e Myftinisë Shkodër.

"Xhamia e parë pas xhamisë së Plumbit, ishte ajo në fshatin Linaj, që u pasua nga aktiviteti në xhaminë e Vrakës, ku akoma sot ruhen tjegullat me emrin e donatorit shkodran që para vitit 1967.

E para xhami e ndërtuar në Malësi të Madhe, pas vitit 1990, është ajo e Koplikut Qendër, me donacion të H. Burhan Filit. Ajo u pasua me xhami të reja në Jubicë, Gruemirë, Zagorë, Gradiskije, Ktosh, Reç etj.

Mbledhjet dhe takimet e para, imamët e Malësisë së Madhe i kanë bërë në Myftininë e Shkodrës, nën drejtimin e Myftiut H. Faik Hoxha.

Në vitin 2011 nisëm ndërtimin e xhamive të reja pas një periudhe pushimi të gjatë. Sot, falë Zotit, kemi 24 xhami. Në periudhën 2011-2015 janë ndërtuar 9 xhami të reja, falë angazhimit dhe bashkëpunimit me shoqata dhe fondacione të ndryshme." - tha Myftiu.

Më pas, ai foli edhe për mirësinë e besimit dhe rëndësinë që ka lidhja, përherë e më tepër me mësimet dhe parimet e tij.

"Islami është plotësuar, nuk ka asgjë që mungon në Fjalën e All-llahut, në Kur’an, as në fjalët e të dërguarit (a.s). Mirëpo, ne si muslimanë e kemi për detyrë sot të lexojmë, të kuptojmë, të praktikojmë sa të mundemi të mirën e Zotit, me të cilin na ka nderuar me këtë Islam të mrekullueshëm." - tha, ndër të tjera.

Pas përfundimit të fjalës së Myftiut të Malësisë së Madhe, u zhvillua edhe një bashkëbisedim rreth temës së këtij tubimi, në kuadër të programit të 25 vjetorit.

 


Bashkëbisedim me Myftiun H. Edmir Smajlaj...
Bashkëbisedim me Myftiun H. Edmir Smajlaj...
Bashkëbisedim me Myftiun H. Edmir Smajlaj...
Bashkëbisedim me Myftiun H. Edmir Smajlaj...
Bashkëbisedim me Myftiun H. Edmir Smajlaj...
Bashkëbisedim me Myftiun H. Edmir Smajlaj...
Bashkëbisedim me Myftiun H. Edmir Smajlaj...
Bashkëbisedim me Myftiun H. Edmir Smajlaj...
Bashkëbisedim me Myftiun H. Edmir Smajlaj...
Bashkëbisedim me Myftiun H. Edmir Smajlaj...