Myftinia Shkodër
bëhet gati për programin e 16 nëntorit

Pasdrekën e së enjtes, më 29 tetor 2015, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed B. Sytari, zhvilloi një takim pune me një grup imamësh të Shkodrës, me të cilët diskutoi fillimin e programit, me aktivitete të larmishme, në prag të 16 nëntorit 2015.

Myftiu tha se programi, me të cilin shpresohet t'i bëhet jehonë 25 vjetorit të rilejimit me ligj të lirisë fetare, duhet të ketë angazhimin maksimal të krejt imamëve, xhemateve dhe qytetarëve muslimanë të Shkodrës, pasi kjo ngjarje personifikon shpirtin e besimit të pashuar në zemrat e shkodranëve.

Në këtë takim u shpjegua programi i aktiviteteve, që nisin nga dita e nesërme, më 30 tetor 2015, ku në të gjitha xhamitë e Shkodrës do të mbahen hytbe, kushtuar sakrificës dhe vullnetit të pashembullt të rinisë dhe qytetarëve shkodranë, që në nëntor të vitit 1990, i paraprinë proceseve demokratizuese të vendit, me hapjen e objekteve fetare.

U kërkua, që programi të prezantohet më së miri në të gjitha xhamitë e qytetit dhe fshatit, si dhe të ftohen besimtarët dhe qytetarët e Shkodrës që të bashkohen në këto aktivitete, në përkujtim të 25 vjetorit të Xhamisë së Plumbit.Ky takim u zhvillua në ambientet e xhamisë së Plumbit, ku më parë, imamët falën së bashku namazin e iqindisë.

 


Myftinia Shkodër bëhet gati për programin e 16 nëntorit
Myftinia Shkodër bëhet gati për programin e 16 nëntorit
Myftinia Shkodër bëhet gati për programin e 16 nëntorit
Myftinia Shkodër bëhet gati për programin e 16 nëntorit
Myftinia Shkodër bëhet gati për programin e 16 nëntorit
Myftinia Shkodër bëhet gati për programin e 16 nëntorit
Myftinia Shkodër bëhet gati për programin e 16 nëntorit