Myftiu priti studiuesin islam, Mr. Muhidin Ahmeti

Ditën e xhuma, më 8 gusht 2014, Myftiu i Shkodrës, Imam Muhamed Sytari, priti në një takim të përzemërt e vëllazëror studiuesin e mirënjohur islam, Mr. Muhidin Ahmeti, imam i Qendrës Kulturore Shqiptare "Mesxhid El-Resul", në Wels të Austrisë.
 
Myftiu ka shprehur kënaqësinë e tij për vizitën në Shkodër të z. Muhidin Ahmeti, një ndër thirrësit islam të afirmuar në Shkodër, sidomos në vitet e para të ripërtëritjes së fesë, pas rënies së komunizmit. Në ato vite të vështira për Myftininë Shkodër, zotëria i tij, së bashku me një grup hoxhallarësh të nderuar nga trevat shqiptare të Kosovës dhe Maqedonisë, ishin të parët që dhanë kontribute të dobishme në edukimin e masave islame dhe gjallërimin e xhamive dhe medresesë me mësimet dhe kontributin e tyre intelektual.
 
Myftiu e ka vënë në dijeni z. Ahmeti për aktivitetin aktual të Myftinisë Shkodër, ku nuk ka lënë pa përmendur mirënjohjen e tij për kontributet që vëllezërit nga trevat shqiptare, jashtë Shqipërisë, dhanë për këtë qytet dhe ripërtëritjen e vlerave dhe traditave islame në të.
 
Nga ana e tij, Mr. Muhidin Ahmeti e ka informuar Myftiun e Shkodrës për aktivitetin e Qendrës Kulturore Shqiptare që ai drejton, në Wels të Austrisë, duke theksuar se vlerat e Thirrjes Islame po përhapen ditë pas dite në perëndim, në përputhje të plotë me vlerat e qytetërimit perëndimor.
 
Pjesë e bisedës së përzemërt ishin edhe botimet e ndryshme të Myftinisë Shkodër, për të cilat z. Muhidin Ahmeti ka shprehur vlerësimin e tij dhe ka nxitur vijimin e botimeve dhe shtimin e aktivitetit fetar e intelektual, në drejtim të forcimit të mëtejshëm të traditave dhe vlerave islame në Shkodër.
 
Me rastin e kësaj vizite, Myftiu i dhuroi z. Muhidin Ahmeti disa nga botimet e Myftinisë Shkodër në vitet e fundit.

 

Myftiu priti studiuesin islam, Mr. Muhidin Ahmeti
Myftiu priti studiuesin islam, Mr. Muhidin Ahmeti
Myftiu priti studiuesin islam, Mr. Muhidin Ahmeti
Myftiu priti studiuesin islam, Mr. Muhidin Ahmeti
Myftiu priti studiuesin islam, Mr. Muhidin Ahmeti