Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


 


Harta e Vizitorëve

 

Ditën e martë, më 30 korrik 2013, Myftinia Shkodër ka shtruar një iftar për pjesëmarrësit në aktivitetin e përditshëm gjatë ditëve të Ramazanit: “Sofra e Kur’anit”, që zhvillohet pas namazit të iqindisë në xhaminë e Parrucës, me qëllim leximin e plotë të Kur’anit Famëlartë.
           
Gjatë këtij iftari vëllazëror, Myftiu i Shkodrës Imam Muhamed Sytari ka falënderuar dhe përshëndetur të pranishmit për angazhimin e tyre për të mbajtur të gjallë një ndër traditat më të hershme islame, që buron nga të parët tanë, plotësimin e leximit të Kur’anit në muajin Ramazan. Njëkohësisht ka përshëndetur frymën karakteristike të tubimeve të Kur’anit, që dominon në aktivitetin e përditshëm në xhaminë e Parrucës.
           
Në tryezat e këtij iftari është dëshmuar fryma e vëllazërisë islame dhe kënaqësia e këtij tubimi, si një familje besimi dhe përkushtimi ndaj Fjalës së All-llahut.
           
Në fund të iftarit, imami i xhamisë Parrucë, teologu Naim Drijaj ka bërë duanë e rastit dhe ka falënderuar të pranishmit për këtë angazhim dhe pjesëmarrje në “Sofrën e Kur’anit”.

        

“Sofra e Kur’anit” në sofrën e iftarit… - 30 korrik 2013

“Sofra e Kur’anit” në sofrën e iftarit… - 30 korrik 2013

“Sofra e Kur’anit” në sofrën e iftarit… - 30 korrik 2013

“Sofra e Kur’anit” në sofrën e iftarit… - 30 korrik 2013

“Sofra e Kur’anit” në sofrën e iftarit… - 30 korrik 2013