Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


 


Harta e Vizitorëve

 

Duke nisur nga dita e hënë, më 25 mars 2013, për çdo ditë të javës, në dy-tre xhami të qytetit të Shkodrës, besimtarët do të kenë mundësi të ndjekin derse të larmishme në fusha të ndryshme të shkencave dhe historisë islame, si: fikhu, morali islam, jeta e profetit Muhammed (a.s), jeta e sahabëve, jeta e profetëve, libri: “Rijadus-salihine”, libri: “40 hadithet e Neveviut”, tefsir etj.
           
Protagonistët e këtyre derseve do të jenë imamët teologë të qytetit të Shkodrës, të cilët do të angazhohen për mbarëvajtjen e këtyre derseve, në dobi të besimtarëve. Në këto takime me dobi fetare, besimtarët do të kenë mundësi të mësojnë dhe të përfitojnë sa më shumë, të bëjnë pyetje dhe të marrin përgjigje nga njerëz me kompetencë në dituritë dhe shkencat e ndryshme islame.
           
Më poshtë, tabela me shpërndarjen e kësaj nisme të re të Myftinisë Shkodër:
 
Tabela e derseve në xhamitë e Shkodrës
(Fillon që nga dita e hënë, më 25 mars 2013)
 
E hënë:
Xhamia Kiras, pas akshami – Ruzhdi Plangaj
Xhamia Perash, pas akshami – Resmi Likaj
Xhamia Tophanë, pas akshami – Muhamed Sytari
 
E martë:
Xhamia Parrucë, pas akshami – Naim Drijaj
Xhamia Rus, pas akshami – Durim Kasemi
Xhamia e Medresesë, pas akshami – Adem Pizga
 
E mërkure:
Xhamia “Ebu Bekër”, pas akshami – Idmir Plaku
Xhamia Dudas, pas akshami – Ervil Kuçi
Xhamia Kiras, pas akshami – Gilman Kazazi
 
E enjte:
Xhamia Tepe, pas akshami – Ylli Buraniqi
Xhamia Parrucë, pas akshami – Idmir Plaku
Xhamia Tophanë, pas akshami – Hysen Muça
 
E xhuma:
Çdo imam mban 20 minuta para xhumasë një ders të përgjithshëm
dhe hytben e xhumasë në xhaminë përkatëse.
 
E shtunë:
Xhamia Rus, pas akshami: Ervil Kuçi
Xhamia e Medresesë, pas akshami: Durim Kasemi
Xhamia Perash, pas akshami: Bashkim Bajraktari
 
E dielë:
Xhamia “Ebu Bekër”, pas akshami – Gilman Kazazi
Xhamia Dudas, pas akshami – Naim Drijaj
 
Myftinia Shkodër ju fton të merrni pjesë në këto derse që do të zhvillohen me rregullsi ne xhamitë e qytetit Shkodër.

  

Nisma e re për derset javore në xhamitë e Shkodrës