Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Në kuadër të përkujtimit të Lindjes së Begatë të Hz. Muhammedit (a.s), ditën e hënë, më 19 shkurt 2013, Myftinia Shkodër ka zhvilluar një aktivitet fetar në xhaminë e Medresesë.
           
Aktivitetin e ka përshëndetur Myftiu i Shkodrës Imam Muhamed Sytari, që ka theksuar se tubime të tilla kanë një dobi të madhe për besimtarët, sepse në to mbizotëron paqja, prehja shpirtërore dhe njohuritë e reja mbi jetën dhe misionin e Hz. Muhammedit (a.s).
           
Në fjalën e tij Myftiu ka kërkuar që të rinjtë e sotëm të përpiqen ta kërkojnë përsosmërinë e kohës së tyre në shembullin e Hz. Muhammedit (a.s), që ishte i fundit profet dhe i dërguar mëshirë për mbarë botrat.
           
I ftuar special në këtë takim ka qenë edhe Imam Didmar Faja, drejtues i Qendrës Islame Shqiptare-Amerikane të Arizonës. Në fjalën e tij para të pranishëmve, ai ka rrëfyer pjesë nga eksperienca e tij personale në shërbim të Thirrjes Islame. Ai ka vlerësuar rolin e madh që kanë medresetë për edukimin e brezit të ri me moralin e besimit dhe nxitjen e dijes së dobishme. Imami i nderuar ka dhënë disa këshilla të dobishme për medresistët e pranishëm, ku nuk ka lënë pa përmendur faktin se edhe ai ka qenë pjesë e gjeneratave të para të Medresesë “Haxhi Sheh Shamia” në Shkodër.
           
Aktiviteti ka vijuar më këndimin e disa pjesëve të Mevludit, salavateve dhe ilahive të përzgjedhura nga imami i xhamisë së Medresesë, teologu Resmi Likaj dhe medresisti Orhan Dani.           

Aktiviteti ka përfunduar me faljen e namazit të mesditës me xhemat.


Mevludi Sherifë, tribunë fetare në xhaminë e Medresesë - 19 shkurt 2013

Mevludi Sherifë, tribunë fetare në xhaminë e Medresesë - 19 shkurt 2013

Mevludi Sherifë, tribunë fetare në xhaminë e Medresesë - 19 shkurt 2013

Mevludi Sherifë, tribunë fetare në xhaminë e Medresesë - 19 shkurt 2013

Mevludi Sherifë, tribunë fetare në xhaminë e Medresesë - 19 shkurt 2013