Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Ditёn e shtunё, mё 6 nёntor 2010, nё ambientetet e Grand Hotel Europa, Myftinia Shkodёr ka organizuar njё tribunё fetare me temё: “Argumentet e besimit nё Njёsinё e All-llahut”. Referues nё kёtё aktivitet ka qenё studiuesi i mirёnjohur shqiptar nga Stambolli, H. Abdulkadir Haktanёr, i cili njihet si njё ndёr pёrkthyesit mё aktivё tё veprёs sё Bediuzeman Said Nursiut nё gjuhёn shqipe.
           
Nё fjalёn e tij para tё pranishёmve tё shumtё, ai ka hedhur dritё mbi argumente tё ndryshme shkencore dhe materiale qё vёrtetojnё domosdoshmёrinё e ekzistencёs sё njё Zoti nё univers, si dhe angazhimin qё duhet tё ketё njeriu, krijesa e Tij mё e pёrsosur, ndaj Vetё Zotit dhe mёsimeve tё fesё. Ai ka theksuar se njeriu e ka pёr detyrё dhe obligim qё t’i kushtojё Krijuesit tё tij njё orё nё ditё, nёprёmjet ёt cilёs tё fitojё pёlqimin dhe dashurinё hyjnore.
           
Gjatё fjalёs sё tij referuesi nga Stambolli ka komentuar disa nga ajetet kur’anore qё kanё tё bёjnё me ftesёn pёr tё besuar nё Zot dhe pёruljen ndaj mёsimeve tё Tij.
           
Nё pёrfundim tё kёtij aktiviteti tё ftuarit kanё patur mundёsi tё marrin nё dorё disa nga botimet e z. Haktanёr si dhe tё ndajnё nga njё çaj me zotёrinё e tij.           

Pas kёtij aktiviteti nё GHE, miku nga Stambolli i shoqёruar edhe nga Myftiu i Shkodrёs, ka zhvilluar njё vizitё nё Xhaminё e Plumbit, ku ka parё nga afёr disa nga gjurmёt e kulturёs islame nё qytetin e Shkodrёs.


M.Hoxha

H. Abdulkadir Haktanёr referon mbi argumentet e besimit-6 nentor 2010

H. Abdulkadir Haktanёr referon mbi argumentet e besimit-6 nentor 2010 

H. Abdulkadir Haktanёr referon mbi argumentet e besimit-6 nentor 2010 

H. Abdulkadir Haktanёr referon mbi argumentet e besimit-6 nentor 2010