Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Dita e enjte, mё 4 nёntor 2010, do tё mbahet mend si dita e hedhjes sё gurthemelit pёr ndёrtimin e xhamisё sё re tё fshatit Mes-Myselim.
           
Nё ceremoninё e zhvilluar me kёtё rast, Myftiu i Shkodrёs Imam Muhamed Sytari ka falёnderuar tё gjithё besimtarёt muslimanё qё kanё dhёnё kontributet e tyre nё ndihmё tё kёsaj xhamie. Ndёr tё tjera ai ka pёrmendur se: “Mё 16 maj tё kёtij viti, tё gjithё jemi brengosur pёr faktin se xhamia e vjetёr e kёtij fshati u dogj. Por sot, asnjёri prej nesh nuk e fsheh dot gёzimin dhe lumturinё pёr hedhjen e gurthemelit tё kёsaj xhamie tё re qё kam dёshirё ta quaj “Xhamia e Hajrateve”, sepse pёr ndёrtimin e saj janё bashkuar duart e krejt muslimanёve tё Shkodrёs dhe pёrtej saj. Profeti Muhammed (a.s) na ka mёsuar se kur All-llahu i Madhёruar don ta plotёsojё njё tё mirё, i parapёrgatit shkaqet drejt saj. Edhe ne jemi tё bindur se kjo xhami e re qё po nisim sot, shumё shpejt do tё hapё dyert e saj pёr ne dhe çdo musliman qё do tё vijё drejt saj me dashuri e pёrkushtim!”
           
Me kёtё rast, ai ka bёrё edhe duanё pёr mbarёsinё e punёs dhe ndёrtimit sa mё parё tё kёsaj xhamie, sikurse ёshtё lutur pёr begatinё e tokёs dhe tё krejt banorёve tё kёsaj zone.
           
Duke hedhur gurin e parё tё themelit, Imam Muhamed Sytari, i shoqёruar edhe nga tekbiret, ka uruar mbarёsi dhe sukses pёr kёtё xhami tё re dhe besimtarёt e saj.

Altin Nikshiqi


Hidhet gurthemeli i xhamisё sё re nё Mes-Myselim-4 nentor 2010

Hidhet gurthemeli i xhamisё sё re nё Mes-Myselim-4 nentor 2010 

Hidhet gurthemeli i xhamisё sё re nё Mes-Myselim-4 nentor 2010 

Hidhet gurthemeli i xhamisё sё re nё Mes-Myselim-4 nentor 2010

Hidhet gurthemeli i xhamisё sё re nё Mes-Myselim-4 nentor 2010