Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Pasditёn e sё mёrkurёs, mё 27 tetor 2010, Myftinia Shkodёr ka organizuar njё ceremoni pёrkujtimore me rastin e 15 vjetorit tё inaugurimit tё xhamisё “Ebu Bekёr”. 15 vite mё parё, nё qendёr tё Shkodrёs pёrfundoi sё ndёrtuari xhamia mё e madhe nё kryeqendrёn e veriut, e cila u inaugurua nё prezencёn e shumё autoriteteve fetare, politike e intelektuale. Atё tё ditё tё bukur tё 27 tetorit 1995, tё pranishёm nё Shkodёr do tё ishin edhe pёrfaqёsues tё familjes Zamil nga Arabia Saudite, me sponsorizimin e tё cilёve u ndёrtua kjo xhami madhёshtore nё zemёr tё Shkodrёs.
               
Pas faljes sё namazit tё iqindisё, ceremonia ka filluar me kёndimin e njё pjese kur’anore nga Hafiz Shukri Kapllan. Mё pas, Myftiu i Shkodrёs Imam Muhamed Sytari, ka mbajtur fjalёn e rastit, ku ka vlerёsuar lirinё dhe mrekullinё e besimit. Ai ka falёnderuar donatorёt qё mundёsuan ndёrtimin e kёsaj xhamie, si dhe imamёt e nderuar qё kanё shёrbyer nё kёtё xhami deri nё ditёt tona.
               
Mё pas, nё fjalёn e tij, imami i xhamisё “Ebu Bekёr”, teologu Idmir Plaku, ka theksuar se vlera dhe madhёshtia e ndёrtimit tё xhamive ёshtё e lidhur me besimin e thellё dhe pёruljen para Zotit tё botrave. Sikurse ka theksuar se pёrkujtimi i kёsaj date ёshtё njё domosdoshmёri qё e kёrkon shoqёria, koha dhe vetё historia e xhamive tona.              
               
Kёtё ceremoni e ka pёrshёndetur edhe Prefekti i Qarkut Shkodёr, z. Maxhid Cungu. Në fjalёn e tij, ai ka uruar besimtarёt e Shkodrёs pёr kёtё xhami dhe ka theksuar se orientimet e qeverisё shqiptare janё pёr pёrkrahje tё vazhdueshme dhe respektimin e tё drejtave tё komuniteteve fetare ne Shqipёri.
               
Ceremonia ёshtё pasuar me kёndimin e disa pjesёve tё Kur’anit nga 6 vjeçari Selim Jakupi. Me zёrin e tij, ai ka ndezur emocione tek tё pranishmit. Mё pas janё kёnduar pjesё Mevludi, ilahi e salavate, nga z. Sami Muçej.
               
Nё fund tё kёsaj ceremonie, tё pranishmit kanё patur mundёsi tё shohin nga afёr fotoekspozitёn e pёrgatitur me kёtё rast.

K.Kraja


Pёrkujtohet 15 vjetori i inaugurimit tё xhamisё “Ebu Bekёr”-27 tetor 2010

Pёrkujtohet 15 vjetori i inaugurimit tё xhamisё “Ebu Bekёr”-27 tetor 2010 

Pёrkujtohet 15 vjetori i inaugurimit tё xhamisё “Ebu Bekёr”-27 tetor 2010 

Pёrkujtohet 15 vjetori i inaugurimit tё xhamisё “Ebu Bekёr”-27 tetor 2010

Pёrkujtohet 15 vjetori i inaugurimit tё xhamisё “Ebu Bekёr”-27 tetor 2010

Pёrkujtohet 15 vjetori i inaugurimit tё xhamisё “Ebu Bekёr”-27 tetor 2010