Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Ditёn e shtunё, mё 28 gusht 2010 (18 Ramazan 1431) u nda nga jeta nё moshёn 86 vjeçare Haxhi Faik Zaganjori. Ai ishte njё ndёr themeluesit e parё tё Bashkёsisё Islame Shqiptare dhe Myftinisё Shkodёr. Pёr shumё vite ai ka shёrbyer si imam e hatib nё disa xhami tё qytetit e tё fshatit, ku ka dhёnё njё kontribut tё çmuar nё edukimin e brezave me frymёn e besimit dhe kulturёs islame.
           
Haxhi Faik Zaganjori do tё kujtohet edhe si personi qё kёndoi pёr herё tё parё ezanin nё ceremoninё e rihapjes sё xhamisё sё Plumbit, mё 16 nёntor 1990.
           
Mori pjesё aktive nё aktivitetet e shumta tё Myftinisё Shkodёr, sidomos nё kёndimin e Mevludit Sherifё, ku pa dyshim ishte njёri ndёr zёrat mё tё dashur pёr besimtarёt dhe frekuentuesit e xhamive. Do tё mbetet gjatё nё kujtesёn e besimtarёve muslimanё zёri i tij kumbues nё kёndimin e lutjes sё Mevludit, por edhe ilahive tё shumta.
           
All-llahut i lutemi ta pranojё veprёn e tij, ta mёshirojё e ta bёjё pjesё nё mesin e njerёzve tё mirё, nё xhennetet e Tij. Amin!
           
Me kёtё rast, Myftinia Shkodёr shpreh ngushёllimet e saj pёr familjarёt e tij, besimtarёt dhe mbarё komunitetin musliman tё zonёs Shkodёr.
 

Myftinia Shkodër