Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Paraditёn e sё mёrkures, mё 18 gusht 2010, Myftiu i Shkodrёs Imam Muhamed Sytari, ka vizituar institucionet kryesore fetare e shtetёrore tё qytetit, me rastin e muajit tё madhnueshёm tё Ramazanit.
           
Fillimisht, ai ka vizituar Arqipeshkvinё e Shkodrёs, ku ёshtё pritur nga arqipeshkvi metropolit Shkodёr-Pult, mons. Angjelo Massafra. Nё kёtё takim tё ngrohtё, Myftiu i ka pёrcjellur arqipeshkivit tё Shkodrёs mesazhet e muajit tё madhnueshёm tё Ramazanit.

“Jam sot kёtu pёr tё sjellё para jush mesazhet hyjnore tё kёtij muaji tё madhnueshёm, qё karakterizohet nga harmonia, begatia dhe lutja”- ka thёnё ndёr tё tjera Myftiu. Me kёtё rast, ai ka theksuar se: “Kёtё vit, ne pёrkujtojmё 1400 vjetorin e zbritjes sё Kur’anit Famёlartё, Librit tё fundit hyjnor. Me kёtё rast, kam kёnaqёsinё t’ju dhuroj njё kopje tё Kur’anit, kuptimet e tё cilit janё pёrkthyer edhe nё gjuhёn shqipe”.  
Biseda ёshtё karakterizuar nga njё frymё e paqtё miёrkuptimi, dialogu e respekti tё ndёrsjelltё.
           
Mё pas, Myftiu ka vijuar vizitёn e tij nё Famullinё e Shkodrёs, ku ёshtё pritur nga famullitari i Kishёs Ortodokse, At Aleksandёr Petani. Nё bisedёn e tij, Myftiu ka pёrcjellur mesazhet e harmonisё dhe bashkёjetesёs ndёrfetare, qё siç ka thёnё: “Reflektohen shumё qartё nё kёtё Libёr hyjnor, qё filloi tё zbriste 1400 vite mё parё. Po jua dhuroj Kur’anin, me shpresёn qё do ta lexoni dhe do tё gjeni mesazhet e paqes, mirёqenies e qetёsisё shpirtёrore nё faqet e tij”.
Nga ana e tij, famullitari At Aleksandёr Petani, ka deklaruar se: “Ju falёnderoj pёr kёtё dhuratё dhe po ju them se do tё nis ta lexoj atё qё sot!”
           
Pas Famullisё, vizita e Myftiut ka vijuar nё prefekturё, ku ёshtё pritur nga prefekti i Shkodrёs, z. Maxhid Cungu. Edhe nё kёtё vizitё, Myftiu ka pёrcjellur urimet dhe mesazhet e Ramazanit, ku ёshtё lutur edhe pёr mbarёsinё e krejt drejtuesve qё punojnё me pёrkushtim pёr tё mirёn e shoqёrisё shqiptare, komunitetit. Me rastin e kёsaj vizite, Myftiu i ka dhuruar prefektit Cungu njё libёr mbi jetёn e tё dёrguarve tё All-llahut, duke sqaruar se: “Nё kёtё libёr janё pёrmbledhur momentet mё interesante nga jeta e njerёzve mё tё pёrzgjedhur tё Zotit nё tokё. Shpresoj se me leximin e tij do tё pёrfitoni nga eksperiencat dhe urtёsia e njerёzve mё tё mirё tё kёsaj bote.”
           
Ndёrkohё, vizitёn e fundit pёr kёtё ditё, Myftiu e ka zhvilluar nё Bashkinё e Shkodrёs, ku ёshtё pritur nga kryetari i Bashkisё, z. Lorenc Luka. Gjatё vizitёs sё pёrzemёrt, janё kёmbyer urimet pёr muajin e madhnueshёm tё Ramazanit dhe mesazhet hyjnore qё ai pёrcjell. Duke i dhuruar Kur’anin me pёrkthimin e kuptimeve tё tij nё gjuhёn shqipe, Myftiu i ёshtё drejtuar kryetarit tё Bashkisё me kёto fjalё: “Ky ёshtё libri ynё i shenjtё, Kur’ani. Kёtё vit ne pёrkujtojmё 1400 vjetorin e shpalljes sё tij. Aty janё profetёt, nёna e Jezusit, sofra e tij, familja e tij, Musai dhe historia e tij, krejt tё dёrguarit e All-llahut. Ju ftoj ta lexoni dhe tё merrni prej tij mirёsitё e pafund, qё udhёzojnё drejt mirёsive, paqes e harmonisё nё kёtё jetё e nё tё pёrtejmen!”     
           
Nga ana e tij, kryetari i Bashkisё, z. Luka e ka falёnderuar Myftiu pёr dhuratёn e çmuar dhe ёshtё shprehur se padyshim nё librat hyjnorё ёshtё shёnuar krejt e mira e kёsaj bote pёr njeriun dhe jetёn e tij.
           
Duhet theksuar se ky ёshtё viti i parё qё Myftiu i Shkodrёs ndёrmerr kёto vizita zyrtare me rastin e Muajit tё madhnueshёm tё Ramazanit. Kёto vizita do tё vazhdojnё edhe nё institucione tё tjera tё qytetit tё Shkodrёs nё ditёt vijuese tё kёtij muaji tё begatё.

V.Mehmeti

 

Vizitat e Ramazanit nё institucionet e Shkodrёs-18 gusht 2010

Vizitat e Ramazanit nё institucionet e Shkodrёs-18 gusht 2010 

 Vizitat e Ramazanit nё institucionet e Shkodrёs-18 gusht 2010

Vizitat e Ramazanit nё institucionet e Shkodrёs-18 gusht 2010 

Vizitat e Ramazanit nё institucionet e Shkodrёs-18 gusht 2010