Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Paraditёn e sё dielёs, mё 15 gusht 2010, Myftinia Shkodёr ka organizuar njё tribunё fetare me rastin e dhjetё ditёve tё para tё muajit Ramazan. Aktiviteti i zhvilluar nё ambientet e “Grand Hotel Europa”, ёshtё ndjekur nga njё numёr i madh besimtarёsh muslimanё, nё mesin e tё cilёve edhe imamё, teologё, intelektualё e drejtues tё shoqatave tё ndryshme islame qё veprojnё nё qytetin e Shkodrёs.
           
Aktiviteti nё fjalё ka nisur me kёndimin e disa ajeteve kur’anore nga teologu Alban Kali. Mё pas, nё fjalёn e tij pёrshёndetёse, Imam Muhamed Sytari ka theksuar se domosdoshmёria e kёtij aktiviteti ёshtё pёr tё tёrhequr vёmendjen e tё pranishёmve, por edhe pёrtej tyre drejt mesazheve tё mёshirёs, pёr tё cilёn ka nevojё shoqёria dhe individi shqiptar sot. Tё gjithё ne jemi nevojtarё tё mёshirёs hyjnore, prandaj dhjetё ditёt e para tё kёtij muaji janё njё mundёsi e mirё qё duhet shfrytёzuar pёr kёtё qёllim.
           
Mё pas kanё referuar teologёt Idmir Plaku (imam i xhamisё Ebu Bekёr), Naim Drijaj (imam i xhamisё Parrucё) dhe Ylli Buraniqi (imam i xhamisё Kiras), tё cilёt kanё shpalosur vlerat dhe vendin e mёshirёs nё fenё Islame.
           
Nёpёrmjet fjalёve tё tyre, imamёt e nderuar kanё treguar para tё pranishёmve konceptin e mёshirёs nё Islam, kuptimin e ajeteve t�� mёshirёs, reflektimin e saj nё jetёn e tё parёve muslimanё, mёnyrat e pendimit dhe kthimit nga mёshira e All-llahut etj.
           
Aktiviteti nё fjalё ёshtё ndjekur me vёmendje edhe nga media vizive lokale e Shkodrёs.

Ilir Dizdari

 

“Fillimi i tij ёshtё mёshirё…”, nё Grand Hotel Europa-14 gusht 2010 

 “Fillimi i tij ёshtё mёshirё…”, nё Grand Hotel Europa-14 gusht 2010

“Fillimi i tij ёshtё mёshirё…”, nё Grand Hotel Europa-14 gusht 2010 

“Fillimi i tij ёshtё mёshirё…”, nё Grand Hotel Europa-14 gusht 2010 

“Fillimi i tij ёshtё mёshirё…”, nё Grand Hotel Europa-14 gusht 2010 

“Fillimi i tij ёshtё mёshirё…”, nё Grand Hotel Europa-14 gusht 2010