Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Ditёn e hёnё, mё 9 gusht 2010, nё fshatin Melgushё ёshtё inauguruar xhamia e rikonstruktuar. Ka qenё Myftiu i Shkodrёs Imam Muhamed Sytari, ai qё ka prerё shiritin e kёtij inaugurimi, i shoqёruar edhe nga pёrfaqёsuesi i shoqatёs “Istanbul”, z. Arif Qerozi dhe besimtarё tё shumtё tё pranishёm.

Nё kёtё aktivitet merrnin pjesё imamё tё xhamive tё ndryshem tё qytetit e fshatit, teologё e thirrёs islamё, besimtarё e besimtare, tё rinj e tё reja tё zonёs Bushat, tё cilёt kishin ardhur pёr tё marrё pjesё nё kёtё ceremoni tё shumёpritur.

Nё fjalёn e tij para tё pranishёmve, Myftiu i Shkodrёs ka falёnderuar kontributin e donatorёve turqё, tё cilёt bёnё tё mundur plotёsimin e kёsaj faze shumё tё rёndёsishme pёr meremetimin dhe rikonstruksionin e xhamisё sё fshatit Melgushё. Ndёr tё tjera, Myftiu ka falёnderuar kontributin e shoqatёs “Istanbul” dhe dijetarit tё shquar Osman Nuri Topbash, pёr pёrkrahjen e madhe qё i kanё dhёnё Myftinisё Shkodёr dhe Thirrjes Islame nё qytetin e Shkodrёs. Ai e ka konsideruar kёtё ditё si njё ditё feste, jo vetёm pёr muslimanёt e Melgushёs, por pёr krejt Myftininё e Shkodrёs.

Pas faljes sё namazit tё mesditёs, tё pranishmit kanё ndejkur edhe njё program tё shkurtёr mё ilahi, salavate e pjesё mevludi tё kёnduara nga grupi i ilahive tё Myftinisё Shkodёr.

Jehona e kёsaj ngjarje tё shёnuar pёr besimtarёt muslimanё tё Melgushёs ёshtё pasqyruar edhe nga media vizive lokale.

Ilir Dizdari

 

Nё fshatin Melgushё inaugurohet xhamia e rikonstruktuar- 9 gusht 2010

Nё fshatin Melgushё inaugurohet xhamia e rikonstruktuar- 9 gusht 2010

Nё fshatin Melgushё inaugurohet xhamia e rikonstruktuar- 9 gusht 2010