Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Ditёn e enjte, mё 5 gusht 2010, nё xhaminё e Parrucёs ёshtё zhvilluar takimi i prag-Ramazanit i Myftiut tё Shkodrёs Imam Muhamed Sytari me imamёt e xhamive kryesore tё Shkodrёs.
           
Nё udhёzimet e tij para imamёve, Myftiu ёshtё pёrqendruar te domosdoshmёria e angazhimit dhe seriozitetit pёr tё pritur me shumё dinjitet kёtё muaj tё begatё. Ai ka kёrkuar nga imamёt e Myftinisё Shkodёr sensibilizim maksimal pёr tё kryer si duhet shёrbimet fetare tё kёtij muaji dhe pёrhapjen e dritёs sё Thirrjes Islame nё çdo shtёpi, lagje e rrugicё tё qytetit e fshatit.
           
“Ky ёshtё muaji nё tё cilin secili prej nesh e ka pёr detyrё tё bёjё mё tё mirёn e tij pёr tё lartёsuar thirrjen e teuhidit nё kёtё vend. Ёshtё koha mё e pёrshtatshme pёr afrimin e Islamit me zemrat dhe mendjet e njerёzve. Ky ёshtё muaji mё i madhnueshёm i vitit, prandaj le tё angazhohemi maksimalisht pёr tё qenё shёrbyes tё denjё tё fesё tonё tё pastёr dhe mёsimeve tё saj!”- ka thёnё ndёr tё tjera Myftiu.
           
Mё pas ai ka paraqitur para tё pranishёmve disa prej aktiviteteve fetare, tubimeve dhe organizimeve qё do tё zhvillohen gjatё kёtij muaji nё Shkodёr. Ёshtё diskutuar edhe pёr mundёsitё e krijimit tё hapësirave për qarkullimin e kuadrit, xhami mё xhami, me qёllim krijimin e njё fryme bashkёpunimi, vёllazёrie e harmonie nё mes tё xhemateve dhe xhamive tё qytetit e fshatit.
           
Pas udhёzimeve tё Myftiut, kanё folur edhe disa prej imamёve tё pranishёm, tё cilёt kanё dhёnё mendimet e tyre pёr pasurimin e jetёs fetare islame nё xhamitё pёrkatёse.

K.Kraja

 

5 gusht 2010, nё xhaminё e Parrucёs

5 gusht 2010, nё xhaminё e Parrucёs

5 gusht 2010, nё xhaminё e Parrucёs