Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Pasdrekën e së enjtes, më 15 dhjetor 2011, Myftiu Imam Muhamed Sytari, i shoqëruar edhe nga menaxheri i pronave, z. Blendi Alushi, ka inspektuar nga afër varrezën muslimane të fshatit Paçram.
           
Siç dihet, ky fshat është në kufirin e Shkodrës me Lezhën dhe është pjesë e Myftinisë Shkodër. Ndonëse sot ai banohet nga banorë të besimit katolik, gjurmët islame në të janë të dukshme, edhe nëpërmjet varreve të vjetra që ndodhen në hapësirën e asaj që njihet si: “varreza e muslimanëve”.
           
Pasi ka parë nga afër gjendjen e mjerueshme të kësaj varreze, ku ende evidentohen qartas gjurmët e gurëve të varrit me shenja islame, Myftiu ka mbajtur shënimet e duhura, për ta mbrojtur këtë zonë vakëf nga tjetërsimi dhe ruajtja e varrezës nga çdo ndërhyrje jashtë etikës së komunikimit me këtë vend, ku prehen trupat e muslimanëve të hershëm të këtij fshati.
           
Myftiu ka evidentuar disa shënime në gjuhën arabe, nëpërmjet të cilave dëshmohen emra dhe data të muslimanëve të kësaj zone.
           
Nga arkivat dhe dëshmitë e mbledhura, rezulton se xhamia e fshatit Paçram është ndërtuar diku nga mesi i shekullit 18 dhe është tjetërsuar në vitin 1967.

 

 

Myftiu inspekton varrezën muslimane të fshatit Paçram - 15 dhjetor 2011

Myftiu inspekton varrezën muslimane të fshatit Paçram - 15 dhjetor 2011

Myftiu inspekton varrezën muslimane të fshatit Paçram - 15 dhjetor 2011

Myftiu inspekton varrezën muslimane të fshatit Paçram - 15 dhjetor 2011

Myftiu inspekton varrezën muslimane të fshatit Paçram - 15 dhjetor 2011