Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Ditёn e shtunё, mё 19 qershor 2010, nё xhaminё e Luarzit ёshtё organizuar njё aktivitet me rastin e hyrjes sё Tre Muajve tё Mirё. Nё xhami kishin ardhur besimtarё tё moshave tё ndryshme, me dёshirёn e mirё pёr tё pёrfituar nga mirёsitё e kёtij tubimi fetar tё shumёpritur prej tyre.

Aktiviteti ёshtё hapur me kёndimin e njё pjese kur’anore, nga imami i xhamisё sё Medresesё, thirrёsi islam Lavdrim Hamja.

Mё pas, nё fjalёn e tij, Myftiu i Shkodrёs Imam Muhamed Sytari ka folur mbi vlerёn e madhe qё kanё kёto tubime fetare qё na e shtojnё edhe mё shumё dashurinё pёr fenё tonё tё pastёr. Nёpёrmjet argumenteve tё shumta, ai ka folur mbi disa mrekulli tё profetit Muhammed (a.s) duke nxitur tё pranishmit drejt shtimit tё salavatit dhe leximit tё jetёs sё mё tё dashurit tё krijesave tё All-llahut. Nё fjalёn e tij, ai ka bёrё thirrje qё tё shtojmё sa mё shumё lutjen drejtuar All-llahut, duke pёrmendur se: “Ne muslimanёt nuk kemi nevojё pёr ndёrmjetёsimin e dikujt nё lutjet tona drejtuar All-llahut!”.

Pas fjalёs sё tij, janё kёnduar disa pjesё tё Mevludit dhe ilahi tё ndryshme nga kёnduesit Sami Muçej dhe medresisti Suad Dushi.

Me shumё interes ёshtё ndjekur edhe programi i pёrgatitur nga nxёnёsit e kёsaj xhamie tё drejtuar nga imami i saj, z. Hajrullah Jakupi.

Aktiviteti ёshtё mbyllur me faljen e namazit tё mesditёs dhe duasё sё bёrё nga Myftiu i Shkodrёs, pёr besimtarёt e Luarzit dhe begatinё e tyre.

Lavdrim Hamja
Imam i xhamisё sё Medresesё

 

Mevlud nё xhaminё e fshatit Luarёz, 19 qershor 2010 

Mevlud nё xhaminё e fshatit Luarёz, 19 qershor 2010

Mevlud nё xhaminё e fshatit Luarёz, 19 qershor 2010

Mevlud nё xhaminё e fshatit Luarёz, 19 qershor 2010

Mevlud nё xhaminё e fshatit Luarёz, 19 qershor 2010