Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Ditёn e mёrkure, mё 5 maj 2010, nё sallёn e konferencave tё medresesё “Haxhi Sheh Shamia”, myftiu i Shkodrёs, Imam Muhamed Sytari ka zhvilluar takimin e tij tё parё me imamёt e Shkodrёs, pak ditё pas pёrzgjedhjes sё tij nё drejtim tё myftinisё sё zonёs sё Shkodrёs.

Nё fjalёn e tij udhёzuese pёr imamёt, myftiu ka folur mbi vlerёn dhe madhёshtinё e dijes, dijetarёve dhe prijёsve fetarё nё shoqёri, si udhёzues dhe trashёgimtarё tё misionit tё fundit hyjnor. Nёpёrmjet udhёzimeve tё tij ai ka vёnё gishtin te disa problematika qё hasen sot nё rrugёn e Thirrjes Islame dhe rolin vendimtar qё ka imami dhe prijёsi fetar nё zgjidhjen e tyre. Ai ka tёrhequr vёmendjen e tё pranishёmve drejt njё angazhimi sa mё korrekt, serioz e sakrifikues nё rrugёn e lartёsimit tё fesё Islame nё Shkodёr e pёrtej saj.

Nё kёtё takim ёshtё prezatuar edhe projekti i konkursit tё madh vjetor qё organizon myftinia Shkodёr me nxёnёsit e kurseve tё shumta pranё xhamive tё saj. Nё fjalёn e tij, pёrgjegjёsi i kurseve fetare pranё myftinisё Shkodёr, teologu Arben Halluni, ka shpjeguar para imamёve hapat qё do tё ndiqen pёr zbatimin me sukses tё kёtij projekti.

Kryeredaktori i ri i gazetёs “Udha Islame”, thirrёsi islam Lavdi Hamja, nё fjalёn e tij ka ftuar imamёt tё bёhen pjesё e projektit pёr rimёkёmbjen e gazetёs sё myftinisё, me artikuj e kronika qё rrezatojnё aktivitetet e tyre dhe tё xhamive pёrkatёse.

Takimi ka vazhduar edhe me fjalёt e disa prej imamёve tё xhamive tё Shkodrёs, tё cilёt i kanё uruar mbarёsi e urtёsi myftiut tё ri nё punёn e tij nё drejtim tё myftinisё Shkodёr.