Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Deklaratë për shtyp e KMSh 

Të gjithë kemi qenë dje dëshmitar të një situate aspak të denjë dhe të merituar për vendin tonë.

Komuniteti Mysliman i Shqipërisë shpreh keqardhjen e tij për jetët e humbura, si dhe për dhunën dhe kaosin e shfaqur dje në orët e pasdites në bulevardin “Dëshmorët e Kombit”.

I bëjmë thirrje të gjithë popullit për vetëpërmbajtje dhe të mos bien pre e asnjë provokimi dashakeqës dhe urrejtjendjellës, që mund të bëhet shkak për përsëritjen e skenave të tilla, pasi si policët edhe protestuesit janë vëllezërit tanë dhe bijtë e këtij vendi.

Duhet të kemi parasysh se kaosi sjell kaos dhe dhuna sjell dhunë, për rrjedhojë të gjithë jemi të humbur dhe nuk ka fitimtarë. Që të funksionojë shteti ligjor, të gjithë duhet të respektojmë ligjin. 

Gjithashtu, inkurajojmë të gjithë faktorët kombëtarë dhe ndërkombëtarë në vend që të forcojnë urat e dialogut dhe mirëkuptimit si dhe të bëjnë përpjekjet maksimale për ruajtjen e stabilitetit dhe qetësisë publike, në të mirë të vendit dhe të shoqërisë.

Sot, më tepër se për çdo gjë tjetër, shoqëria jonë ka nevojë për tolerancë, mirëkuptim dhe dialog të ndërsjellët, pasi këto janë komponentë shumë të rëndësishëm për demokracinë dhe paqen sociale; dhe janë streha jonë e vetme teksa ecim drejt të ardhmes tonë evropiane si një komb i tërë. 

 

Zyra e shtypit e KMSH

            Ndërkohë, ditën e shtunë, më 22 janar 2011, Imam Muhamed Sytari ka bërë një deklaratë për mediat vizive, ku ka dënuar dhunën dhe ekstremizmin mesjetar të shfaqur dje në kryeqytet. Ai ka dënuar edhe “thirrjet raciste e të çmendura të ndonjërit që ndjell fatkeqësi e që bën krahasime raciste në historinë tonë kombëtare”.
           
Myftiu është lutur për të gjithë ata që e kanë humbur udhëzimin dhe kanë rënë pre e thirrjeve të shejtanit, që fton për mosbesim, dhunë, ekstremizëm e intolerancë.