Imam Muhamed Sytari

Muhamed Sytari ka lindur në Shkodër më 21.05.1978. Është diplomuar në Damask të Sirisë nga Fakulteti i Thirrjes Islame ... 

 


Harta e Vizitorëve
 

Pёrmbytjet e ditёve tё fundit nё qytetin e Shkodrёs kanё mbledhur imamёt e qytetit tё Shkodrёs nё njё takim tё jashtёzakonshёm me Myftiun Imam Muhamed Sytari. Nё kёtё takim, Myftiu ka kёrkuar nga imamёt tё sensibilizojnё besimtarёt pёr t’u lutur pёr mёshirё e falje dhe pёr tё mos u demoralizuar nё kёto momente tё vёshtira pёr qytetin tonё, sidomos pёr disa zona ku niveli i ujit ka arritur limite tё pazakonta e tё pa dёgjuara mё parё nё kёtё vend.
           
Ai ka kёrkuar tё bёhet evidenca e menjёhershme e xhamive tё dёmtuara nga kёto pёrmbytje, numri i familjeve muslimane tё sprovuara nё kёtё rast dhe solidarizimi i xhemateve tё Shkodrёs pёr t’u bashkuar me dhimbjen e familjeve tё dёmtuara dhe ndihmesa e tyre nё çdo formё.
           
Nё kёtё mbledhje, Myftiu ka bёrё njё ekspoze tё inspektimeve tё tij gjatё ditёs sё djeshme, ku ka evidentuar dёmet e mёdha qё kanё shkaktuar kёto pёrmbytje nё zonёn e xhamisё sё Medresesё dhe nё konviktin bashkёkohor tё saj, ku dёmet janё shumё tё mёdha. Ai ka pёrmendur edhe xhaminё e Tophanёs, ku niveli i ujit kёrcёnon ambjentet e brendshme tё kёsaj xhamie. Nuk ka lёnё pa pёrmendur edhe zonёn e xhamisё sё Plumbit, ku sipas tё dhёnave tё imamit tё kёsaj xhamie, H. Mithat Myftija, uji ka kaluar kufijtё e pёrmbytjeve tё mёparshme nё kёtё zonё.           

Udhёzimi i Myftiut ёshtё qё ditёn e xhuma, mё 3 dhjetor 2010, nё tё gjitha xhamitё e Shkodrёs tё flitet pёr pendimin, faljen dhe kthimin nga Zoti i gjithёsisё. Ai ka udhёzuar qё tё bёhen lutje kolektive pёr pёrmirёsimin e kёsaj situate dhe daljen prej saj me sa mё pak dёme dhe humbje.

 

   

Shkodra e pёrmbytur “thёrret” imamёt dhe besimtarёt pёr lutje…-2 dhjetor 2010

Shkodra e pёrmbytur “thёrret” imamёt dhe besimtarёt pёr lutje…-2 dhjetor 2010

Shkodra e pёrmbytur “thёrret” imamёt dhe besimtarёt pёr lutje…-2 dhjetor 2010 

Vendi i abdesit i përmbytur, xhamia e Medresese…- dhjetor 2010 

Kaldaja e godinës së konviktit të Medresesë, dega e djemve, Shkodër, dhjetor 2010